fredag 8 april 2011

Vår i antågande

Det märks ganska tydligt i vår bransch när snön försvinner varje vår. Det är nämligen då telefonerna börjar ringa på kontoret...

Det är ganska kul, faktiskt, att se att det blir samma scenario från år till år. I Januari har vi en våg av försäljningar, eftersom ingen vill sälja över jul och nyår. Klokt.

I Februari har vi en andra våg med försäljningar och sedan är det lugnt i Mars. Som i ett litet vacuum..... och när vintern släppt taget så lossnar det och vi snörar på oss springskorna.. =)

Nu gäller det att springa ända fram till semestern...

2 kommentarer:

  1. Hej Linda
    Följer eran blogg med stort intresse!
    Hur funkar semester och som utbildad Fastighetsmäklare ihop?
    Ni verkar ha väldigt mycket att göra och om man är borta från jobbet får jag känslan att man missar ganska mycket eller ger en arbetskamrat extra jobb timmar :)
    Hur gör ni för att det skall gå ihop, får ni ta semester under sommaren?,får ni ta allt på en gång eller dela upp? osv..
    Ha en fortsatt bra dag!
    mvh
    Alexander

    SvaraRadera
  2. Hej Alexander.

    Svaret på din fråga kan se olika ut, beroende på hur det ser ut på det aktuella kontoret så jag talar bara för mitt kontor i Borås..

    Vi har som policy att inte ha semesterstängt, utan våra kunder ska kunna kontakta oss även mitt i Juli. Därför krävs det också ett visst pusslande för att få ihop bemanning under sommarveckorna.

    Som enskild mäklare vill man helst (i alla fall jag) vara ledig i Juli, eftersom det är lite färre försäljningar då och då "kostar" inte semestern lika mycket som om man skulle ta ledigt i Maj/Juni när trycket är som störst... Nu kan ju alla inte ta ledigt samtidigt, men det är som sagt lite pusslande.

    Vi hjälper också varandra med affärerna under semestern, allt för att kunderna inte ska bli lidande på något sätt. Det är "business as usual" helt enkelt!

    SvaraRadera