lördag 31 maj 2014

Fullt ös medvetslös

 
Det känns så just nu. Under april och maj månad har det varit fullt ös . Intensiva månader med mycket aktiviteter, långa dagar och många försäljningar. Det är kul, men också utmanande.

Utmaningen ligger i den tiden det tar att göra ett bra jobb. Under april och maj har jag  genomfört totalt 26 försäljningar, likt flera andra mäklare på Fastighetsbyrån. Och hur man än vrider och vänder på dessa försäljningar tar det tid. Tid i form av förberedelser, beskrivningar, uppdateringar till säljare, kontakt med möjliga spekulanter, uppdateringar till spekulanter, marknadsföring, visningar, administration, ev. budgivning, kontrakt, hjälp med bankkontakt, följdfrågor efter försäljning, ev. reklamationer, tillträden m.m.  Får ofta frågan ” Vad gör ni egentligen?”  Tänk då bara vilken tid de här scenariot tar, vilket faktiskt är en tämligen liten del av vad vår tid går till.
 
Scenario - 1 visning, 20 spekulanter.

Samtliga spekulanter ska kontaktas, vissa nås inte så då behöver du ringa ett flertal gånger för att säkra att de verkligen inte är intresserade. Dem som är mer intresserade vill bli kontinuerligt uppdaterade, somliga vill titta igen. Samtidigt; uppdatera budgivningen, stämma av tillträden, återkoppla med svar på ev. frågor och hålla säljaren uppdaterad.  Slutligen; Dra ihop affären!


Alla kunder är viktiga och de flesta genomför en av sina största affärer i livet. Vilket ställer höga krav på oss som fastighetsmäklare. Jag trivs med kraven, jag trivs med att vara en del av en stor affär och jag tycker om att göra ett bra jobb. Som sagt, det är kul, men också utmanande. Idag har det varit skönt att bara ha vilat(nära medvetslös:).

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar