torsdag 1 juli 2010

Idag höjs räntan....

Idag höjde Riksbanken reporäntan och detta är sannolikt starten på flera kommande höjningar. Vad kommer detta innebära för bostadsmarknaden?
I Vasastan började första kvartalet starkt med höga snittkvadratmeterpriser runt 58 000kr. Andra kvartalet kände vi av en avmattande marknad med generellt färre spekulanter på visningarna och många objekt för köpare att välja mellan. Under andra kvartalet visar vår interna statistik på en prisnedgång runt 5 procent. Det kommer alltid finnas ett begränsat utbud av lägenheter i innerstan samtidigt som inte jag kan se att efterfrågan skulle avta. Räntehöjningar kommer säkerligen stabilisera marknaden men vi spår inga kraftiga prisnedgångar.

3 kommentarer:

  1. Hej! Jag har en liten fundering, om en kund ringer in till ett kontor och meddelar att han/hon vill sälja en lägenhet,hur "avgörs" då vem av mäklarna som får chansen att förmedla just denna lägenhet? Förstår att detta kan variera från kontor till kontor men hur är det generellt. Är det den som svarar på samtalet som får den eller använder man någon sorts turordning för rättvisans skull. /Mäklarstudent

    SvaraRadera
  2. Hej,

    Det beror på från kontor till kontor men hos oss är det ofta assistenterna som svarar i telefon och vi är uppdelade en assistent per x mäklare och då blir det assistenten som avgör hur detta ska vidarebefordras. Det handlar både om turordning men också vem som sålt i föreningen osv.

    Mvh

    Heidi Chard

    SvaraRadera
  3. Hej! Hos oss på kontoret arbetar vi 3 mäklare utan assistent. I stort sett kan man säga att den som svarar tar det, men vi har även delat upp kommunen i "våra" områden så det beror också på vart bostaden ligger. Det skulle vara ohållbart att vi alla 3 flängde runt 10-15 mil om dagen över hela kommunen (som är stor till ytan). Dessutom blir vi ju experter på våra områden! Vi arbetar alla 3 som ett team och vårt team blir starkast av en jämn arbetsbelastning, så vi försöker också dela upp det någorlunda jämnt.
    Nu fick du en annan synvinkel också, från oss på "landet" :-)
    Mvh Isabella

    SvaraRadera