fredag 20 mars 2015

Amorteringskraven!

Det spekuleras en hel del i hur amorteringskraven kommer att påverka bostadsmarknaden. Jag vet inte hur det är i andra områden men i Solna och Sundbyberg är folk hysteriska. Många ser sin sista chans till att kunna byta bostad eller för att kunna köpa sin första bostadsrätt.
Självklart kommer marknaden när kraven träder i kraft den 1:a augusti att förändras en aning, men jag tror inte att det kommer att bli så som många tror dvs. en sänkning av bostadpriserna.
Jag tror snarare att det kommer att vara tvärtom. En hel del bostadsrättshavare kommer att hålla hårt i sina bostäder av rädslan av att inte kunna köpa något nytt pga. kraven men snart kommer de inse att det inte finns så många objekt ute till salu samtidigt som man inte kan bortse från det faktum att det är ca 40 000 människor som flyttar till Sthlm varje år.
Bostadbristen är ett stående problem, vilket innebär att ett lägre utbud av bostadsrätter kommer att resultera i att priserna kommer att öka, vilket i sin tur innebär att man har mer vinst att ta med sig till nästa bostad. Detta innebär att en del kommer att få det svårt att skaffa sig en ny bostad medan det blir lättare för den andra delen. Framförallt tror jag att det blir svårare för den yngre generationen och de som redan har svårt att skaffa sig en ny bostad.
Vad tror ni? Är det här en bra lösning?

Dela gärna med er! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar