måndag 23 februari 2015

Fastighetsbyråns eget FasIT


Då var det dags för ännu ett gästinlägg från huvudkontoret. Jag heter Anna Ståhl och hör till Utvecklingsavdelningen, som mest består av före detta mäklare (undertecknad inkluderad). Vi arbetar med de tjänster vi erbjuder kunderna, interna verktyg som ska underlätta mäklarnas vardag, vårt samarbete med banken samt vårt miljö- och hållbarhetsarbete.

Visste du att Fastighetsbyrån tar fram ett eget mäklarsystem? Det är alltså det program som mäklare och assistenter använder i sin vardag för att hantera alla objekt och kunder. Det är här man skriver sin objektbeskrivning, hanterar bilder och skjuter ut annonser till Hemnet. Registrerar sina visningsdeltagare, hanterar budgivning, skriver ut avtal – ja listan kan göras lång.
Vi använder idag ett annat av de system som finns på marknaden, men vi har under lång tid känt att vi själva vill ha möjlighet att styra vidareutvecklingen i den takt och riktning som krävs för att motsvara kundernas förväntningar på mäklartjänsten. Fastighetsbyrån är Sveriges största mäklare, och den samlade kunskap detta ger om våra kunders behov kan vi dra större nytta av i vårt eget mäklarsystem. Givetvis utlystes en namntävling med fina priser och från två kollegor i spanska Torrevieja kom vinnarförslaget: FasIT.

Huvudansvaret för detta projekt ligger på vår IT-avdelning, men vad vet väl dom om en mäklares vardag? Här kommer Utvecklingsavdelningen in i bilden. Vår roll är att bidra med kunskap om verksamheten, både hur saker och ting fungerar idag och var det finns förbättringspotential. Givetvis tar vi även hjälp av våra aktiva mäklare och assistenter som kommer med värdefull input. Men med kunskap om mäklarvardagen kommer man bara halvvägs, så i projektet arbetar även kollegor och externa konsulter som har erfarenhet av att bygga affärssystem, vi har experter inom användarvänlighet och grafisk design och givetvis finns även våra jurister representerade i teamet.

Tillsammans specificerar vi hur olika delar bör fungera innan vi diskuterar det med systemutvecklarna för att säkerställa att det även är genomförbart (till rimlig tid och kostnad…) innan dom påbörjar utvecklingen.

Vi hoppas att du som mäklare, assistent eller student ser fram emot FasIT lika mycket som vi gör!

Hälsningar
Utvecklingsavdelningen genom Anna Ståhl


Så här såg delar av projektteamet ut på vår kick off i januari, för dagen hade FasIT:s logo fått en liten upprockning!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar