torsdag 31 maj 2012

Bo01

Malmö högskola finns på en hel del ställen runtom i staden men de lokaler där vi hade all vår undervisning låg i Västra Hamnen i närheten av Turning Torso som, om man gillar hus och arktitektur, är ett väldigt spännande område.

I början av 2000-talet hölls en omtalad bo-mässa i Malmö, Bo01, där man byggde upp en helt ny stadsdel i Västra Hamnen som ursprungligen var säte åt Kockum där man byggde fartyg. Våra lektionsalar var faktiskt belägna i den gamla u-båtshallen som arkitekturföretaget White byggde om för att passa nya behov och användningsområden.

Bo01 har varit mycket omskrivet och bland annat hyllats för "sina humana och variationsrika byggnader, offentliga rum och stadsplanering". Området har också varit kritiserat men det går inte att komma från att det erbjuder stor mångfald och är ett monument över hur en stadsdel totalt kan ändra form och funktion på förhållandevis kort tid. Än idag, mer än tio år sedan själva mässan, så byggs det för fullt i området. Det kändes faktiskt som om det "ploppade upp" en ny byggnad varje gång jag var nere i Malmö (1-2 ggr/mån).

Bjuder på en liten bildkavalkad från en kvällspromenad längs strandpromenaden i Bo01-området i Västra Hamnen som är väl värt ett besök om ni har vägarna förbi!


onsdag 30 maj 2012

Avslut

Så var då mina dagar i Malmö räknade. Känns riktigt sorgligt för jag har trivts bra på Malmö högskola och uppdragsutbildningen till mäklare som är en distansutbildning som möjliggör att man kan jobba samtidigt som man pluggar. Den snabbe räknar ut att det blir 100% plus 100% och lite till men det går om man vill! Nu väntar dock nya utmaningar runt hörnet som jag hoppas att jag står väl rustad inför.

Innan jag är i mål ska dock sluttentan, som är en slags sammanfattning av den fastighetsrätt, bostadsrätt, skatterätt, PBL, marknadsrätt, familjerätt plus såklart en rejäl dos mäklarrätt som vi läst de senaste två åren klaras av.
Det är i princip plugg dygnets alla timmar som gäller för tillfället. Vet ni, det är till och med så illa att jag drömmer om paragrafer i jordabalken och mäklarens råd- och omsorgsplikt :-). Examinator på kursen är en ledamot av vår tillsynsmyndighet, Fastighetsmäklarnämnden (FMN) så vi får vad vi tål!

Trots att vi inte riktigt är i mål än hade vi en fin avslutningsfest tillsammans med klassen i fredags. Sista natten med gänget liksom. Vi drack bubbel, åt snittar och så passade vi också på att fira med tårta att Folke Grauers nu gick i pension vid Malmö högskola. Vi var tydligen hans sista klass och det känns coolt att fått undervisning av gurun Grauers som är en oerhört kunnig, sympatisk och trevlig man.

Nu ska jag ansamla mina allra allra sista krafter och köra ända in i kaklet. På tisdag den 5 juni smäller det!

En blott 23-årig Folke

Folke tillsammans med sin kusin Per-Henning Garuers som också skrivit mycket litteratur på området och tillika vår lärare i skatterätt.
Utsikten mot Danmark från vårt klassrum i Ubåtshallen.

tisdag 29 maj 2012

Gårdagen..

Igår var jag i Lysekil på lite intro inför min praktik. Gick igenom datasystemet och lärde mig att göra lite objektsbeskrivningar mm. En rolig dag och nu räknar jag ned tills det drar igång!

De håller just nu på att renovera hela kontoret så det är lite av en byggarbetsplats :) Det kommer att bli så fint när det är färdigt!

'
/Elin

måndag 28 maj 2012

Förändring!

Det känns avlägset nu, men häromveckan när det regnade sådär ofta (eller rättare sagt oavbrutet...), så sa min man en dag till mig; - Varför bor man i det här klimatet egentligen? Ja, då undrade man verkligen.....

Som sagt, det känns avlägset nu när solen skiner och termometern visar på styva 20 +... Har vi det så, så ääälskar jag Sverige. Men övriga tiden....?

Fast det är klart, det är inte bara vädret som kan få oss att vilja flytta utomlands, även om det är en nog så stor drivkraft på våra breddgrader. När vårt kontor i Spanien kollade runt, så var det även en stor andel svenskar som var ute efter miljöombytet och nästan en tiondel sökte sig utomlands pga (eller tack vare?) jobbet.

I undersökningen visade det sig också att det är de yngre (22-35 år) som drömmer om ett boende utomlands, men det är 50 +:arna som faktiskt skaffar ett, även om vi ser en ny trend där också. Fler och fler yngre som köper fritidshus skaffar det utomlands istället. Jag kan på sätt och vis förstå det, världen blir ju bara mindre och mindre....

Vill du läsa hela undersökningen så kan du göra det här.

Vill du istället kolla utbudet i Spanien? Gör det här.



söndag 27 maj 2012

Försmak av sommaren!

Vilken fantastiskt underbar helg! Efter en tung slutspurt i skolan med två tentor sista veckan, i Fastighetsrätt och Lönsamhet & finansiering kunde inte veckan slutat bättre. En klapp på axeln till alla oss som just avklarat första året på fastighetsmäklarprogrammet :)

Hela helgen har spenderats på kusten, jag har njutit av stunden efter några veckors intensivt pluggande, firat att det är sommarlov, umgåtts med goda vänner och såklart, firat schlagersegern. Vi vann! Härligt Loreen. Årets första dopp i havet är avklarat och årets allra första svenska jordgubbar från Rödsgubben smakade toppen. Mums vad goda dom va! Semesterkänsla och en rejäl försmak av sommar har infunnit sig dessa dagar.

I morgon ska jag till Lysekil på introduktion för min praktik och på torsdag åker jag till Stockholm för ännu en träff med Fastighetsbyråns ambassadörer.

Må gott!





 /Elin

fredag 25 maj 2012

Gästinlägg från Helena i Mölndal

Hej!

Jag heter Helena och jobbar som mäklarassistent på Fastighetsbyrån Mölndal. Vårat kontor består av 8 mäklare och 2 mäklarassistenter som jobbar här i Mölndal.
Jag är utbildad resesäljare och har jobbat inom hotell- och restaurangbranschen i Australien och Jersey. Innan dess jobbade jag på Luftfarstverket ,  AB Volvo och på ett VVS företag som VD sekreterare. Sedan hamnade jag i skobranschen som marknadsassistent i över 10 år innan jag fick jobb som mäklarassistent på Fastighetsbyrån Mölndal i augusti 2007.

Ofta får jag frågan vad en mäklarassistent gör om dagarna och det är lite olika från kontor till kontor beroende på vilken roll mäklarassistenten har på kontoret. Som mäklarassistent ska vi i första hand underlätta för mäklarna med allt det administrativa såsom att förbereda visningsprospekten, beställa DR (direktreklamutskick), ringa på spekulantlistor och uppdatera spekulantregistret. Vi har ett nära samarbete med Swedbank. Vi har ett internt system där vi informerar varandra när våra kunder önskar värderingar och/eller när kunden önskar offert på lånelöfte eller kontakt med banken. Varje månad har vi en avstämning och följer upp våra ärenden. När vi har en kundträff (tex samboträff eller seniorträff), hjälper jag till med utskicket och följer upp våra anmälningar.

Efter drygt 5 år som mäklarassistent på Mölndalskontoret, stortrivs jag och vi är ett bra gäng som jobbar på kontoret. Dagligen kommer jag i kontakt med nya kunder som på något sätt vill få kontakt med en mäklare. Vi har även kontraktskrivningar och tillträden på kontoret och då är det mig de träffar på först när de kliver in på kontoret. Oftast blir jag positivt bemött av våra kunder när jag ringer upp för att erbjuda en kostnadsfri värdering eller om vi på något annat sätt kan hjälpa till med att hitta ett nytt boende åt dem.  Det här är en kort version om vad jag gör om dagarna.

Trevlig sommar!
 

Hälsningar
Helena Lagerbohm

torsdag 24 maj 2012

Tävlingssugen?

Kommer ni ihåg "gissa slutspris-tävlingen" som Fastighetsbyrån anordnade för ett tag sedan?

Om du inte var lyckosam sist så får du nu en ny chans med ett nytt objekt. Den här gången handlar det om en helrenoverad villa i Järfälla med en hel del extra "lull-lull". In och gör ett försök på slutpriset vettja! Presentkort på Ikea står på spel.

Lycka till!

Mot Stockholm...

Idag torsdag 24/5 bär det av till Stockholm för ännu ett utbildningstillfälle i Fastighetsbyråns "Trainee-utbildning för blivande franchisetagare". Fastighetsbyrån är ett av få mäklarföretag som har möjligheten att erbjuda denna utbildning för sina anställda, vilket ger oss en mycket trygg grund att stå på om man i framtiden vill driva sitt eget kontor.

Utbildningen är förlagd under åtta heldagar under 2012. Det krävs att man har varit anställd i minst 1 år på Fastighetsbyrån och till årets utbildning sökte 41 personer varvid 16 togs ut till slut.

Idag kommer regionchefen för Stockholmsregionen, Jonas Pettersson och håller i dagens program tillsammans med vår kursledare Asal Abrizeh.

För att kunna gå denna utbildning krävs även av oss att vi kan planera in vår "mäklarvardag" på så sätt att ingen av våra kunder blir drabbade av att vi är otillgängliga under vissa tider dessa dagar, och tro mig, det är en konst i detta yrket.

Så, nu är vi strax framme i Stockholm, mer info kommer i nästa inlägg.


 


Hälsningar Henrik

tisdag 22 maj 2012

Uppåt, uppåt, uppåt

Gradtalet på min termometer har stigit hastigt de senaste dagarna. I Borås gick vi från höstrusk till högsommarvärme på bara en natt.... Härligt är ordet och vi njuter i stora drag!

Riktigt så fort går det inte på bostadsmarknaden, men vi har haft på känn sedan årsskiftet att priserna bör ha vänt uppåt.

Nu har vi fått det bekräftat. Enligt den senaste statistiken kan vi konstatera att priserna fortfarande håller sig på stabila nivåer, men istället för en svag nedgång ser vi istället en liten uppgång. Både för villor och bostadsrätter och i nästan samtliga delar av Sverige (av de delar som statistiken baseras på).

Som om inte vädret var nog för att göra en sliten mäklare på gott humör... :-)

måndag 21 maj 2012

Svar på tal


Ny vecka och nya tag.

Min sluttentamen närmar sig med stormsteg och i slutet av veckan så bär det av till Malmö för sista gången. Känns lite vemodigt faktiskt. Har alltid gillat mina sejourer på högskolan och dessutom kommer jag att sakna mina "klasskompisar" som kommer från nästan alla delar i vårt avlånga land.

Idag ska jag därför ignorera den underbara majsolen och glädetjuten som bebis bus på golvet bredvid försöker locka mig med och fortsätta med att gnugga mina geniknölar gällande dilemman som kan uppstå i mäklarprofessionen. Intressant!

Appråpå dilemman förresten så var det några av er som var modiga nog att försöka er på en gissning på tankenöten och ni är inne på rätt spår.
Så här ligger det till. Pelle och hans nya fru Kajsa fick lagfart när Kajsa köpte hälften av huset av fd frun Lisa. Det gick bra eftersom Pelle gav sitt samtycke till försäljningen.
Problemet med lagfart uppstod när Pelle och Kajsa skulle sälja och det är för att fd frun Lisas samtycke krävdes. Till vad tänker ni, hon har ju redan sålt sin del? Lisa har förvisso sålt sin del och hon är skild från Pelle men eftersom ingen bodelning skett dem emellan så har ju Lisa fortfarande en del i Pelles halva av huset.

Varningsklockor för en mäklare ska alltså ringa när det framgår av fastighetsregistret eller när en uppdragsgivare nämner att hon eller han varit gift sedan tidigare. Endast en skilsmässa är alltså inte tillräckligt för att ett samtycke till en försäljning inte ska behövas. Det krävs en bouppdelning vilket det är många som aldrig gör. Tänk också hur ännu mer komplicerat det kunnat bli om Pelle hade hunnit med ännu ett äktenskap efter Kajsa...

onsdag 16 maj 2012

Balkongkrav

Denna tiden på året börjar spekulanterna inse hur fördelaktigt och trevligt det är med balkong på sin lägenhet. Från nu och ända till september har många "balkongkrav" på sin kravlista och många av de bostäder som vi säljer som har balkong är mycket populära denna årstiden. Så har du balkong och funderar på att sälja - gör det nu!

Önskar er alla en skön långhelg!


Hälsningar Henrik

tisdag 15 maj 2012

Se hit! Praktikant sökes!

En liten fågel viskade i mitt öra att Fastighetsbyråns kontor i Kinna söker en praktikant i sommar! Är du intresserad av att praktisera där eller på något av Fastighetsbyråns andra kontor? Tveka inte att höra av dig till rekryteringsavdelningen. 
Maila dem på ---> rekrytering@fastighetsbyran.se


/Elin




lördag 12 maj 2012

Tapas och kollegemingel

I torsdags som Elin bloggade om så hade vi en liten träff här i Lysekil med några av kontoren i Bohuslän. Tapas från den lokala spanska restaurangen, vinprovning och mingel med kollegorna stod på programmet.


Kvällen bjöd på bedrövligt väder men också på god mat, intressanta viner och naturligtvis var det väldigt roligt att träffa kollegorna igen.

En klar fördel att tillhöra en större kedja tycker jag är att trots att de flesta kontoren inte är så stora i sig så har man ändå en hel hög med härliga "jobbarkompisar" som man känner samhörighet med. Dessutom finns det ju sammantaget alla kollegor en enormt stor kunskapsmassa som man kan lära sig en hel del av samt som man kan rådfråga vid bryderier.

torsdag 10 maj 2012

Var får man mest villa för pengarna?


Varje vår låter Fastighetsbyrån skicka ut en enkät till de flesta av sina ca 250 kontor där vi ombeds bedöma värdet av en genomsnittsvilla med vissa bestämda kriterier (se nedan).
Resultatet av undersökningen utmynnar i vad Fastighetsbyrån har döpt till Sverigevillan som tydligt visar vad samma genomsnittsvilla kostar beroende på var den är belägen i vårt avlånga land. 

I år kan man konstatera att den dyraste Sverigevillan hittar vi i Äppelviken i Bromma där den kostar hela 8,25 miljoner kronor medan samma Sverigevilla i Hällefors i Västmanland endast kostar 375 000 kronor. För samma summa som du får 1 villa i Äppelviken får du alltså 22 exakt likadana villor i Hällefors!!

Av undersökningen kan man också konstatera att villapriserna ligger på ungefär samma nivå nu som för ett år sedan på de flesta orter och att Sverigevillans rikssnitt ligger på ca 2,2 miljoner kronor. Vår VD Lars-Erik Nykvist ser att utbudet för villor till försäljning ökat ganska dramatiskt och det har skett en bettendeförändring på marknaden vilket gjort att fler säljer först och köper sen.


Byggnadssätt - Betongplatta på mark. Trästomme av regelverk som utvändigt är klädd med träpanel. Träbjälklag. Taket belagt med betongpannor.
Byggnadsår – 1980. Nyrenoverat kök, badrum och i övrigt gott skick.
Storlek - 140 kvm, 5 rum och kök, ingen källare.
Tomt - 900 kvm.
Läge - Strax utanför tätortskärnan.
Driftskostnader – ca 3000 kronor/månad
Entréplan - Rymlig entré med trapp till övre plan. 2 sovrum. WC/badrum. Vardagsrum med utgång till trädgård och uteplats. Kök med matplats. Grovkök med tvättmaskin och torkskåp samt separat utgång
Övre plan - Hall samt rymlig klädkammare. WC med dusch. Stort allrum med utgång till stor balkong. Sovrum.
Vatten & avlopp - Kommunalt.
Övriga byggnader - Fristående byggnad med kallgarage. Varmbonat förråd/hobbyrum.


Mot Lysekil!

Ikväll ska jag till Lysekil då Jörgen som driver Lysekilskontoret bjudit in några kontor i Bohuslän för lite trevligheter. Där jobbar även Åsa som bloggar här på mäklarvardag. Ska bli supertrevligt och roligt att träffa de jag ska jobba med i sommar! Hoppas att himlen spricker upp och att det blir en lika fin kväll som bilden nedan :)



Må gott!

/Elin

onsdag 9 maj 2012

Cirkusföreställning

I söndags hade våra Göteborgskontor äran att få bjuda in våra kunder (säljare, köpare, samarbetspartners m.fl) samt såklart alla deras barn :)

Cirkustältet var i princip fullsatt och förväntan syntes i barnens ögon. Många hade säkerligen aldrig varit på cirkus. Denna gången Cirkus Skratt med viss inriktning på skratt i form av flera clowner som drog upp föräldrar och barn i manegen för att skämta till det.

Eventet kändes mycket lyckat och efter att jag kom hem på kvällen hade jag redan fått några sms och mail från föräldrar som tackade för inbjudan.

En lyckad cirkusföreställning med andra ord =)










Tankenöt

När det kommer till reglerna om samtycke i en fastighetsaffär så gäller det verkligen att hålla tungan rätt i mun och att man har koll på reglerna i Äktenskapsbalken och i Sambolagen. Samtycke till vad, kanske den mindre insatte undrar?

Kortfattat kan det beskrivas så här.
Om bara en ena maken/makan äger fastigheten men den används som deras gemensamma permanentbostad eller är giftorättsgods så krävs den andre maken/makans samtycke, dvs godkännande till försäljningen annars får den nye ägaren inte lagfart.  Lite mer komplicerat blir det då det delvis gäller andra regler om fastigheten är enskild egendom.
Ännu mer komplicerat blir det om man är sambor, då det inte bara räcker att bostaden är gemensam utan det också måste till att bostaden förvärvats för att användas gemensamt, dvs är samboegendom. För sambos skiljer sig även reglerna åt mellan fastighet och bostadsrätt och där det i det senare fallet, trots att br inte är samboegendom, regeln om lösensrätt kan göra sig gällande. Något rörigt, eller hur?

Till den mer insatte när det gäller samtyckte kommer här en tankenöt som Folke Grauers redde ut tillsammans med oss i förra veckan och som faktiskt härrör från ett verkligt fall på Fastighetsbyrån.

Pelle och Lisa är gifta och köper en fastighet tillsammans, dvs de äger hälften var.  Pelle och Lisa skiljer sig efter ett par år och Lisa säljer sin del av fastigheten till Pelles nya fru Kajsa. Pelle och Kajsa som är äkta makar säljer i sin tur fastigheten efter ett par år. Den nye ägaren får dock bara vilande lagfart när ärendet når inskrivningsmyndigheten. Varför?


Fattar du mäklartugget?

Rubriken har jag stulit från Expressen.se.... Fick några minuter över mellan samtalen idag och surfade runt på deras hemsida. Där hittade jag detta "test" på om man förstår vad som står i mäklarnas annonser......

Jag verkar inte förstå.... mitt resultat blev nämligen bara 7/15 rätt.... :-) Jag anses dessutom godtrogen, vilket faktiskt gläder mig lite, för min målsättning som mäklare är att alltid beskriva husen så realistiskt som möjligt och inte överdriva eller förvränga....

Givetvis använder också jag säljande formuleringar och det har kanske hänt att jag använt mig av någon av formuleringarna som förekom i testet, men att jag faktiskt inte avsett den innebörd som den mer cyniska delen av befolkningen tolkar dem till...

Kanske därför jag blev kuggad i "mäklartugget"... Haha.....

Med hopp om mer sol nån dag - snart.....

//
Linda

måndag 7 maj 2012

Söka praktik....

Jag har fått lite frågor hur man ska gå till väga för att få en praktikplats. Vad passar då bättre än en liten frågestund med Fastighetsbyråns rekryterare Linda Nyström?!

*Hur bör man göra för att få praktikplats? Är det som att söka jobb där man bör visa upp CV/personligt brev, eller räcker det med att mejla mäklarbyrån och fråga om praktikplats? 

Svar: När man söker praktikplats bör man se det som att man söker arbete. Det är tuff konkurrens redan om praktikplatserna. Man kan söka praktikplats på flera olika sätt, ansök via vår hemsida eller kontakta det lokala kontoret direkt antingen via mail, telefon eller ett personligt besök, men oftast är en kombination av dessa det bästa alternativet. Behöver man råd gällande sin praktik eller förslag på kontor kan man alltid kontakta vår rekryteringsavdelning på rekrytering@fastighetsbyran.se.

*Är det vanligaste att man väljer att göra praktiken under sommaren eller under terminstid i kombination med studierna? Fungerar det bra att göra det i kombination med studierna? När tycker ni att man skall börja med sin praktik? Efter en tag när man har fått mer "kött på benen" i skolan, eller så fort som möjligt?

Svar:Vi tycker att man bör göra en del av praktiken tidigt i sin utbildning, för sin egen skull då man lättare får en inblick i vad det är man ska arbeta med när man studerat klart. Det är även lättare att ta till sig studierna när man får möjlighet att varva praktik och studier. Har man några tveksamheter om man valt rätt utbildning så brukar det även bli mer tydligt efter man gjort sin praktik. Vårt råd är att göra en del av praktiken sammanhängande för att få möjlighet att vara med i en affär från intag till tillträde. Man kan även avsluta praktiken genom en sammanhängande period om det passar bättre. Det är viktigt att man får ihop praktiken så att inte studierna blir lidande. Så att ha en dialog med sin praktikchef för att lägga upp sin praktik på bästa sätt är bra. Att göra praktik under olika delar av året är också att föredra för att få se hur marknaden på just den orten varier med årstiderna. *Hur beräknar man tiden för praktiken om man inte är där heltid under en viss period utan varvar studierna med praktik då man inte har undervisning? Är det x antal veckor man räknar eller räknar man ut det i timmar?
Svar: En arbetsdag som mäklare kan ju variera så hur man väljer att räkna detta kan även det variera. Mitt tips här är att man inte ska vara rädd för att göra lite extra praktik om man får möjlighet. Ofta är det dem som valt att göra fler veckor än de obligatoriska som är snabbast igång sedan när det är dags att börja arbeta.

*Något annat man ska tänka på när man väljer praktikplats eller när man väl är ute på sin praktik?

Svar: När ni tittar på val av praktikplats så välj gärna en ort som ni faktiskt kan tänka er att börja arbeta på efter avslutat praktik. Är ni osäkra på val av ort eller företag så ta praktiktiden som en möjlighet at jämföra. Varför inte göra 5 veckor praktik på ett större företag och resten på ett mindre företag.
/Elin

fredag 4 maj 2012

ATH-mms


Idag sitter jag i skolbänken i Malmö igen.
Just för tillfället är Magnus Melin, förbundsjurist från Mäklarsamfundet och författare av denna bok på besök och vi diskuterar nya mäklarlagen och vänder och vrider på dilemman som kan uppstå i anslutning till provisionfrågor.

Appråpå provision, så glädjer jag mig idag också väldigt åt ett mms som jag fick av mina kollegor som i april lyckades med bedriften att nå All-Time-High i provisionsintäkter! Stort grattis!!
Ett tydligt litet bevis på att marknaden faktiskt inte är död utan i allra högsta grad är på väg att vakna till liv igen. 

Trevlig helg!

onsdag 2 maj 2012

Gokart!


Var fjärde månad träffas vårt kontor Göteborg Centrum och kontoret i Väster för att gemensamt följa upp försäljning, antal kundmöten, kundnöjdhet m.m under den senaste tiden. Vid varje möte hittar vi på en gemensam aktivitet tillammans. Förra måndagen anordnades det en mycket uppskattad Gokart-tävling med efterföljande grillkväll i Torslanda. Tre i varje lag tävlade och undertecknad hamnade faktiskt på pallen, en tredjeplats till slut. 

Nedan visas ett urval av bilder från kvällen.

Torbjörn och Ulf var kvällens grillmästare med gott betyg!

Fridtjof, Eva, Helena, Karolina, Agneta, Simon och Sebastian njuter av maten.

Mikael, Magnus, Anna och Camilla.

Zanna, Joakim, Niklas, Anders, Martin och Niklas.

Undertecknad och Agneta poserar med hårnät (under hjälmen).


Hälsningar Henrik

Lite från Göteborg....


Hoppas ni alla har haft en lyckad Valborg!

Här i Göteborg har vi idag haft årets varmaste dag hittills. Det känns skönt att värmen och våren äntligen är på väg och vilken skillnad det gör när man har visning! Visningarna de senaste veckorna har varit välbesökta, särskilt bland mindre lägenheter som ettor och tvåor trots att den egentliga "studentsäsongen" börjar först i slutet av sommaren.

Statistiskt sett brukar många villasäljare vänta just till maj månad när trädgården börjar bli grön och så smått börja blomstra. Av detta brukar följa en hel del större lägenhetsförsäljningar i juni från dem som köper just dessa husen. Försäljningsmässigt har sommarmånaderna varit rätt lugna några år tillbaka i tiden men under de senaste åren har allt fler valt att sälja just under sommaren med lyckat resultat, mest på grund av att inte så många andra säljare valt att sälja just då.

Det är faktiskt rätt lustigt hur ungefär samma säljmönster upprepar sig från år till år, från säsong till säsong - det är mest när den globala marknaden är i gungning som detta mönster brukar brytas en aning.

Detta var allt för nu från ett soligt Göteborg.


(Bilden är tagen förra sommaren, men snart är det lika grönt igen!)

Hälsningar Henrik 

Pics..

Här kommer några bilder ifrån fredagens event

Fastighetsbyråns rekryterare Ulf och Linda!




 God mat bjöds det på



/Elin